't Gelders Eiland

Gelderland

'In natuurgebied Gelderse Poort, waar wij zitten, is driekwart van de boeren biologisch. De overheid heeft weinig geld om de natuur te beheren. Laat ons dat maar doen! Wij laten zien dat natuur en mens heel goed kunnen samengaan.'

U kunt bij 't Gelders Eiland geen boom meer adopteren. 't Gelders Eiland blijft wel jaarlijks de ‘zelfpluk’ organiseren, waarbij geplukt fruit direct in de boomgaard wordt gewogen en afgerekend. Ook zal er jaarlijks een Plukfeest gehouden worden.

Harmen en Carla Peters hebben een fruitbedrijf in natuurgebied de Gelderse Poort met 12 hectare biologisch-dynamisch fruit. Ze hebben zowel laagstam als hoogstam bomen en telen diverse appel- en peersoorten. Behalve de boomgaard is er ook een complete boerderijwinkel op het bedrijf. Het zelfgemaakte appelsap van 't Gelders Eiland is al meerdere malen in de prijzen gevallen. Harmen neemt u op de plukdagen graag mee met de pluktrein om te vertellen over zijn boomgaard. Het Gelders Eiland organiseert het hele jaar door diverse activiteiten.

 

Eltenseweg 1, 6915 KA, Lobith bij Arnhem

Openingstijden winkel (groot aanbod!):
dinsdag, woensdag, donderdag: van 9.00 uur tot 12.30 uur
vrijdag: van 9.00 uur tot 18.00 uur
zaterdag: van 9.00 uur tot 16.00 uur.

 

 

Deze appels worden hier geteeld:

Alkmene
Elan
Elstar
Rajka
Santana
Topaz